Skip to content

AURINKO VIRKAD SOLHATT

[In English here] Aurinko betyder sol på finska. Det här är en virkad solhatt som går snabbt att göra i tjockt bomullsgarn. Beskrivningen är skriven så att du kan virka hatten i vilken storlek du vill, från nyfödd till farfar!

Med hjälp av lite enkel matematik kan alla virka sig en egen solhatt med exakt rätt mått. Det enda du behöver är huvudomfånget i cm – och så garn och virknål såklart.

Det går inte åt mycket garn, så passa på att ta vara på dina garnrester! Du behöver inte ens virka en provlapp eftersom masktäthet inte spelar någon roll! Hur bra låter inte det?!

VAD BEHÖVS?

  • Ca 150-200 m 8/8 bomullsgarn (ca 75-85 m per 50g), exempelvis Järbo Reko bomull, Järbo Soft Cotton, Scheepjes Cahlista, eller liknande. Det går också bra att virka med dubbel tråd 8/4 bomullsgarn om du råkar ha det hemma – detta är ett perfekt restgarnsprojekt för att ta vara på de där ensamma nystanen som blivit över. Jag använde 2 färger, två varv per färg, men det går såklart lika bra att virka i bara en färg eller i massor av färger!
  • 4 mm virknål
  • Nål med trubbig spets för att fästa trådar, sax och måttband

Jag, liksom andra indie-designers därute lägger mycket tid och omsorg på att skapa, skriva, testvirka och korrläsa mönster. Därför tycker jag det känns riktigt att ta en symbolisk summa betalt. Köp mönstret till Aurinko solhatt på Ravelry här eller klicka på knappen nedan.

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.